بررسی ارتباط بین سواد سلامت و میزان استفاده از شبکههای اجتماعی در کارکنان اداری دانشگاه علوم پزشکی تهران
|
شهزاد پاشایی پور ، نجمه سالمی ، مصطفی انصاری* |
گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، mostafa.ansari@gmail.com |
|
چکیده: (4910 مشاهده) |
مقدمه: امروزه تأمین، حفظ و ارتقای سلامت کارکنان یکی از ضروریات حوزه سلامت میباشد. سواد سلامت به دلیل تأثیر بر نحوه تصمیم گیری افراد در مورد سلامت، به عنوان یکی از موضوعات مهم برای ارتقای سطح سلامت جامعه مورد توجه گرفته است. هدف این پژوهش تعیین ارتباط بین سواد سلامت و میزان استفاده از شبکههای اجتماعی در کارکنان اداری دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
روش کار: این مطالعه از نوع همبستگی و مقطعی است که بر روی 150 نفر از کارکنان اداری دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفته است. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامهای سه قسمتی شامل اطلاعات فردی، سنجش سطح سواد سلامت و میزان استفاده از شبکههای اجتماعی بود. پس از استخراج دادهها، جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی نظیر فراوانی مطلق و نسبی و میانگین و آزمونهای آماری نظیر ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده گردید.
یافتهها: یافتهها نشان داد که میانگین سنی شرکت کنندگان 7/5 ± 6/41 بوده و 7/76% زن بودند. میزان تحصیلات اکثریت آنها (82%) مقطع کارشناسی بود. میانگین نمره سواد سلامت آنان 5/21 ± 8/128 و میانگین نمره استفاده از شبکههای اجتماعی 6/16 ± 6/130 بود. میانگین نمرات نشان داد که سطح سواد سلامت و میزان استفاده از شبکههای اجتماعی بیش از حد متوسط است و این دو متغیر با هم ارتباط معنی دار و مستقیمی دارند. در بررسی ارتباط حیطههای سواد سلامت با میزان استفاده از شبکههای اجتماعی، یافته نشان داد که بین حیطههای میزان دسترسی، فهم و تصمیم گیری با استفاده از شبکههای اجتماعی ارتباط معنی دار و مستقیمی وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به یافتههای پژوهش، میتوان با توجه به سطح وسیع استفاده از شبکههای اجتماعی از این فرصت استفاده کرد و در جهت ارتقاء سطح سواد سلامت و رفتارهای مرتبط با آن گامهای موثری را برداشت.
|
|
واژههای کلیدی: سواد سلامت، شبکههای اجتماعی، کارکنان |
|
متن کامل [PDF 483 kb]
(1603 دریافت)
|
نوع مطالعه: بهداشت و تغذیه |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1395/4/1 | انتشار: 1397/3/25
|
|
|
|