:: جلد 11، شماره 5 - ( آذر و دی 1395 ) ::
جلد 11 شماره 5 صفحات 12-7 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر مدیریت استرس بر اضطراب زنان مبتلا به پرفشاری خون
احمد اداوی ، رضا فتحی مرغملکی* ، یعقوب مدملی ، راضیه فتحی مرغملکی ، مصطفی مدملی
اداره بهداشت مسجدسلیمان، اهواز، ایران ، m_fathi1143@yahoo.com
چکیده:   (6689 مشاهده)

مقدمه: پرفشاری خون، بیماری شایع و بدون علامتی است که در صورت عدم درمان به عوارض مرگ‌بار منتهی می‌شود. استفاده از روشهای روانشناختی و رفتار درمانی از راه‌های کم هزینه در درمان بیماران مبتلا به فشارخون می‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مداخله گروهی مدیریت استرس بر اضطراب زنان مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.

روش کار: روش پژوهش، شبه آزمایشی و از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. 40 زن مبتلا به فشار خون به صورت در دسترس از بین بیماران مبتلا به فشار خون مراجعه کننده به بیمارستان 22 بهمن مسجد سلیمان انتخاب شدند، که به صورت تصادفی ساده انتخاب، و به دو گروه 20 نفری آزمایش و گواه تقسیم شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه اضطراب ANQ بود. داده‌های بدست آمده در تحقیق حاضر با روش تحلیل واریانس یک متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بعد از 1 ماه آزمون پیگیری نیز انجام شد.

یافته‌ها: بین دو گروه آزمایش و گواه از لحاظ، سن، وضعیت تأهل و شغل تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد (0/05< P). نتایج حاکی از اثر گذاری مداخله گروهی شناختی-رفتاری مدیریت استرس بر کاهش اضطراب بود (0/0001> P و 17/62= F).

نتیجه گیری: آموزش مدیریت استرس می‌تواند سطح اضطراب را در بین زنان مبتلا به فشارخون کاهش دهد و استفاده از این روش به عنوان یک روش درمانی مکمل و بدون عوارض برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون توصیه می‌شود.

واژه‌های کلیدی: مدیریت استرس، اضطراب، پرفشاری خون
متن کامل [PDF 388 kb]   (1970 دریافت)    
نوع مطالعه: پرستاری بهداشت جامعه | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1395/9/16 | پذیرش: 1395/9/16 | انتشار: 1395/9/16



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 11، شماره 5 - ( آذر و دی 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها