دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران ، gholamijam@gmail.com
چکیده: (3743 مشاهده)
مقدمه: سبک زندگی مرتبط با سلامت و انگ از موضوعات مورد توجه در مدل کیفیت زندگی بیماران صرع است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مؤلفههای سبک زندگی سلامت محور در پیش بینی انگ اجتماعی در افراد مبتلا به صرع است.
روش کار: روش این مطالعه همبستگی و جامعه آماری پژوهش کلیه افراد مبتلا به صرع که به درمانگاه صرع بیمارستان امام حسین تهران مراجعه کرده بودند. 145 نفر از افراد مبتلا به صرع، به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و بر اساس معیارهای ورود به پژوهش، انتخاب شده و به چک لیست مشخصات دموگرافیک، مقیاس انگ در افراد مبتلا به صرع و هم چنین مقیاس سبک زندگی در افراد مبتلا به صرع پاسخ دادند. اطلاعات به دست آمده در محیط نرم افزار SPSS V.16 و به کمک آزمونهای آماری از قبیل ضریب هم بستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: بین سبک زندگی مرتبط با سلامت و مؤلفههای آن با انگ مرتبط با بیماری صرع، رابطه منفی معناداری مشاهده شد، از مجموع مؤلفههای سبک زندگی، تنها سه عاملِ روابط بین فردی و اجتماعی، کنترل عوارض جانبی داروها و مدیریت استرس توانستند به طور معناداری 5/48 درصد از تغییرات انگ در افراد مبتلا به صرع را پیش بینی کنند.
نتیجه گیری: به منظور کاهش سطح انگ مرتبط با بیماری صرع، طراحی و اجرای مداخلاتی برای بهبود مؤلفههای سبک زندگی از جمله روابط بین فردی و اجتماعی، کنترل عوارض جانبی داروها و تمرینات آرام سازی و کاهش استرس توصیه میشود.
kheftan P, Gholami Jam F, Amirpour B, Arshi M, Eghlima M, Rahgozar M. Predicting Epilepsy – Related Stigma Based on Health – Related Life Style Components. IJNR 2018; 13 (4) :72-78 URL: http://ijnr.ir/article-1-1984-fa.html
خفتان پروانه، غلامی جم فاطمه، امیرپور برزو، عرشی ملیحه، اقلیما مصطفی، رهگذر مهدی. پیش بینی انگ مرتبط با بیماری صرع از طریق مؤلفههای سبک زندگی مرتبط با سلامت. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1397; 13 (4) :72-78