[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
انجمن علمی پرستاری ایران::
مشاوران تحقیق کیفی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
:: نحوه ثبت نام
:: راهنمای نگارش
:: درباره نشریه
:: مجله پژوهش پرستاری
نمایه پرستاری
AWT IMAGE
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
روان پرستاری
AWT IMAGE
سامانه جامع رسانه ها
:: جلد 15، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1399 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 85-77 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی وضعیت رضایت از زندگی زنان شاغل مبتنی بر مولفه های توانمندی های منش و تدوین
مهتاب بیات ریزی ، حسین سلیمی* ، کیومرث فرح بخش ، نورعلی فرخی
دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران. ، h.salimi.b@gmail.com
چکیده:   (1980 مشاهده)

مقدمه: رسیدن به رضایت از زندگی و زندگی کامل در روان شناسی مثبت گرا به عنوان هدف نهایی مداخلات روانی در نظر گرفته شده است. رضایت از زندگی منعکس کنندۀ احساس و نظر کلی افراد یک جامعه نسبت به دنیایی است که در آن زندگی می کنند. رضایت از زندگی یکی از پیش بینی کننده های سلامت روانی است. هدف از این مطالعه تدوین و اثر  بخشی برنامه مداخلاتی مثبت گرا بر ارتقای رضایت از زندگی زنان است.
روش کار: در این مطالعه طرح ترکیبی متوالی سه مرحله ای بوده است. با توجه به جمعیت 9682 نفری زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و جدول نمونه گیری کرچی و مورگان (1970)، تعداد 318 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شده است. دربخش کیفی نیز از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. جهت جمع آوری اطلاعات در بخش کمی از فرم کوتاه پرسشنامه ارزش های فعال در عمل (VIA-72)، پرسشنامه رضایت از زندگی (SWLS)، در بخش کیفی از مصاحبه نیمه سا ختار یافته ای با چارچوب نظری روان شناسی مثبت گرا استفاده شده است به منظور تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کمی از روش های همبستگی و تحلیل الگوی معادلات ساختاری، در بخش کیفی از تحلیل اطلاعات حاصل از مصاحبه ها استفاده شد. 
یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که همه شش فضیلت با مقیاس رضایت از زندگی رابطه مثبت معنادار دارد( انسانیت= 0.176، خرد= 0.37، تعالی= 0.413، شجاعت= 0.346، اعتدال= 0.304، عدالت= 0.266) به علاوه نتایج حاکی از آنند که آموزه های مولفه های توانمندی منش( برنامه مداخلاتی مثب گرا) به صورت مستقیم با رضایت از زندگی رابطه دارند. رابطه مستقیمی نیز میان آموزش این مولفه ها بر افزایش رضایت از زندگی مشاهده شده است (F=183.4, p=0.001). همچنین تدوین برنامه مداخلاتی مثبت گرا در نمونه ایرانی، کاملا با الگوی مطرح شده توسط سلیگمن مطابقت دارد.
نتیجه گیری: نتایج حاکی از آنند که آموزه های مولفه های توانمندی - منش به صورت مستقیم بارضایت از زندگی رابطه دارند. رابطه مستقیمی نیز میان آموزش این مولفه ها بر افزایش رضایت از زندگی مشاهده شده است. همچنین تدوین برنامه مداخلاتی مثبت گرا در نمونه ایرانی،کاملا با الگوی مطرح شده توسط سلیگمن مطابقت دارد. در پایان.بر مبنای نتایج بخش کمی و کیفی پژوهش حاضر، برنامه مداخلاتی مثبت گرا منجر به ارتقاء رضایت از زندگی زنان شاغل گردید. از نتایج این پژوهش به ‌صورت اختصاصی می‌توان در طراحی برنامه مداخلاتی مثبت‌گرا در جهت افزایش رضایت از زندگی افراد استفاده کرد.  
 

واژه‌های کلیدی: رضایت از زندگی، برنامه مداخلاتی مثبت گرا، زنان شاغل
متن کامل [PDF 240 kb]   (621 دریافت)    
نوع مطالعه: روانپرستاری و پرستاری بهداشت روانی | موضوع مقاله: علوم رفتاری و روانی(روانشناسی، مددکاری و...)
دریافت: 1398/7/6 | پذیرش: 1399/5/10 | انتشار: 1399/5/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bayat Rizi M, Salimi H, Farahbakhsh K, Ali Farokhi N. An assessment of the impact of teaching positive intervention program on life satisfaction of the employed women.. IJNR 2020; 15 (3) :77-85
URL: http://ijnr.ir/article-1-2299-fa.html

بیات ریزی مهتاب، سلیمی حسین، فرح بخش کیومرث، فرخی نورعلی. بررسی وضعیت رضایت از زندگی زنان شاغل مبتنی بر مولفه های توانمندی های منش و تدوین. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1399; 15 (3) :77-85

URL: http://ijnr.ir/article-1-2299-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 15، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645