:: جلد 3، شماره 11 و 10-11 - ( پاییز/زمستان 1387 1387 ) ::
جلد 3 شماره 11 و 10-11 صفحات 73-63 برگشت به فهرست نسخه ها
تجربه بیماران از نماز در بیمارستان
چکیده:   (17001 مشاهده)

مقدمه: نماز یک عملکرد معنوی است که باعث ارتباط با موجود متعالی می‌شود و یک عمل ساده برای برگرداندن ذهن و قلب بسوی مقدسات است. نماز یک عملکرد اساسی در بیشتر ادیان عمده جهان از جمله اسلام، مسیحیت، یهودیت، بودیسم و غیره است. متون زیادی در رابطه با دین، معنویت و شفا وجود دارد. گر چه ارتباط بین نماز و سلامتی بسیار بیان شده است محققین هنوز بسیار باید یاد بگیرند. ما هنوز درباره نماز و مشکلاتی که بیماران در اقامه آن مواجه‌اند چیزی نمی‌دانیم. این مطالعه به منظور تبیین تجارب بیماران از نماز در بیمارستان انجام شده است.

روش: مطالعه حاضر با روش کیفی با رویکرد تحلیل محتوا انجام شده است. نمونه گیری به روش آسان و در دسترس با انتخاب تعداد 33 بیمار بستری در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام شد و روش جمع‌آوری داده‌ها مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. مصاحبه‌های ضبط شده کلمه به کلمه پیاده گردید. برای کاهش داده‌ها، نام‌گذاری داده‌ها و به دست آوردن کدهای تحلیلی و در نهایت تشخیص موضوعات از روش تحلیل محتوا استفاده شد. یافته‌ها: یافته‌های حاصل از تحلیل داده‌ها به دسته‌بندی‌های زیر ختم گردید: موانع اقامه نماز، امکانات لازم برای اقامه نماز، تطبیق، نتیجه اقامه نماز در بیمارستان و عوامل تسهیل کننده نماز.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که بیماران در اقامه نماز، این نیاز اساسی روحی و معنوی خود در بیمارستان با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند و متأسفانه هیچ گونه کمکی در این مورد انجام نمی‌گیرد. در پایان با توجه به نتایج مطالعه پیشنهاداتی برای بهبود کیفیت و کمیت اقامه نماز در بیمارستان ارایه گردید.

واژه‌های کلیدی: نماز، عبادت، بیمار، بستری، بیمارستان
متن کامل [PDF 255 kb]   (52 دریافت)    
نوع مطالعه: آموزش پرستاری | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1388/6/26 | انتشار: 1387/11/27


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 3، شماره 11 و 10-11 - ( پاییز/زمستان 1387 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها