[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
انجمن علمی پرستاری ایران::
مشاوران تحقیق کیفی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
:: نحوه ثبت نام
:: راهنمای نگارش
:: درباره نشریه
:: مجله پژوهش پرستاری
نمایه پرستاری
AWT IMAGE
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
روان پرستاری
AWT IMAGE
سامانه جامع رسانه ها
:: جلد 5، شماره 18 - ( پاییز 1389 1389 ) ::
جلد 5 شماره 18 صفحات 32-24 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عادات غذایی مرتبط با پیشگیری از سرطان در شهروندان تهرانی: یک مطالعه مقطعی
زهره پارسایکتا ، میترا ذوالفقاری* ، انوشیروان کاظم نژاد ، زهرا منجمد
، zolfaghm@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (27194 مشاهده)
مقدمه: سرطان یکی از سه معضل سلامت جامعه و سومین علت مرگ و میر در ایران محسوب می‌شود. الگوهای غذایی افراد نقش مهمی در پیشگیری از بروز سرطان دارد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین عادات غذایی مرتبط با پیشگیری از سرطان در شهروندان تهرانی انجام گرفت. روش: این پژوهش یک مطالعه مقطعی است. حجم نمونه 2500 نفر شهروند تهرانی که به صورت نمونه‌گیری طبقه‌ای خوشه‌ای تصادفی انتخاب شده بودند تشکیل شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه‌ای مشتمل برد و بخش اطلاعات دموگرافیک و سؤالات عادات غذایی، می‌باشد که اعتبار آن از طریق اعتبار محتوا و اعتماد آن به روش ضریب آلفا کرونباخ تعیین گردید. اطلاعات در یک نوبت و حضوری جمع‌آوری شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS و با استفاده از آمارهای توصیفی (فراوانی و درصد) و استنباطی (مجذور کای) انجام گرفت. یافته‌ها: نتایج حاکی از آن بود که بیش از یک سوم شهروندان تهرانی مورد مطالعه (2/38%) شاخص توده بدنی در حد افزایش وزن و به بالا داشته و عادات غذایی مرتبط با پیشگیری از سرطان بیشترین درصد آنان (3/61%) در سطح نسبتاً مطلوب می‌باشد و رفتارهای تغذیه‌ای هیچ یک از آن‌ها در سطح مطلوب قرار ندارد. نتیجه‌گیری: نظر به این که عادات غذایی هیچ یک از شهروندان تهرانی تحت مطالعه در مورد پیشگیری از سرطان در سطح مطلوب نبود، لذا نظر مسؤولین مرتبط با سلامت مردم نظیر: مؤسسات درگیر با امر سرطان، رسانه‌های خبری، آموزش و پرورش، آموزش عالی، وزارت کار را به امر خطیر اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی مردم در زمینه عادات غذایی پیشگیری از سرطان جلب می‌نماید.
واژه‌های کلیدی: عادات غذایی، پیشگیری از سرطان، ایران
متن کامل [PDF 202 kb]   (69 دریافت)    
نوع مطالعه: پرستاری سالمندی | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1389/8/15 | انتشار: 1389/8/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

parsayekta Z, zolfeghari M, kazemnejhad A, monjamed Z. Assessing food habits for cancer prevention among Tehran citizens. IJNR 2010; 5 (18) :24-32
URL: http://ijnr.ir/article-1-685-fa.html

پارسایکتا زهره، ذوالفقاری میترا، کاظم نژاد انوشیروان، منجمد زهرا. بررسی عادات غذایی مرتبط با پیشگیری از سرطان در شهروندان تهرانی: یک مطالعه مقطعی. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1389; 5 (18) :24-32

URL: http://ijnr.ir/article-1-685-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 5، شماره 18 - ( پاییز 1389 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645