گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان، بوکان، ایران ، bayanabdollazade1979@gmail.com
چکیده: (1124 مشاهده)
مقدمه: هدف پژوهش حاضر پیش بینی سلامت روانشناختی بر اساس کارکردهای اجرایی با میانجیگری سازگاری با بیماری در بیماران قلبی عروقی بود.
روش کار: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. 300 نفر از بیماران قلبی عروقی مراجعه کننده به مرکز درمانی شهید دکتر قلی پور شهر بوکان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و وارد پژوهش شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه نقص در کارکردهای اجرایی، مقیاس سازگاری روانی با بیماری و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی استفاد شد.
یافته ها: طبق نتایج، در بیماران قلبی عروقی سلامت روانشناختی با نقص در کارکردهای اجرایی دارای رابطه منفی و با سازگاری با بیماری دارای رابطه مثبت معنادار بود (01/0>P). مدل نقش میانجی سازگاری با بیماری در رابطه بین کارکردهای اجرایی و سلامت روانشناختی در بیماران قلبی عروقی از برازش مناسبی برخوردار بود و اثر غیرمستقیم کارکردهای اجرایی بر سلامت روانشناختی به لحاظ آماری در سطح 01/0 معنادار[NN1] بود.
نتیجه گیری: در مجموع میتوان نتیجه گرفت سازگاری با بیماری در رابطه بین کارکردهای اجرایی با سلامت روانشناختی در بیماران قلبی عروقی دارای نقش میانجی است به طوری که کارکردهای اجرایی از طریق اثر بر فرایند سازگاری با بیماری قادر به پیش بینی میزان سلامت روانشناختی در بیماران قلبی عروقی هستند.
Moradi A, Hassani J, Borjali M, Abdollah Zadeh B. The relationship of psychological well-being and executive functions with the mediation of adjustment to the disease in cardiovascular patients. IJNR 2023; 18 (3) :12-22 URL: http://ijnr.ir/article-1-2739-fa.html
مرادی علیرضا، حسنی جعفر، برجعلی محمود، عبدالله زاده بیانه. رابطه سلامت روانشناختی وکارکردهای اجرایی با میانجیگری سازگارش یافتگی با بیماری در بیماران قلبی عروقی. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1402; 18 (3) :12-22