مقدمه: فرسودگی زناشویی نشان از بی روح و خسته بودن زوجین از زندگی مشترک است. زوجین با سطح تمایزیافتگی بالا با صمیمیت جنسی نسبتاً خوب زندگی شادتری را تجربه میکنند. هدف از انجام پژوهش حاضر پیشبینی فرسودگی زناشویی براساس تمایزیافتگی و صمیمیت جنسی در پرستاران است.
روش: این پژوهش از نوع همبستگی است و جامعه آماری پژوهش متشکل از پرستاران متأهل زن شاغل چندین بیمارستان تهران در سال 1393 بود که 159 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه تمایزیافتگی، پرسشنامه صمیمیت جنسی و پرسشنامه فرسودگی زناشویی استفاده شد و دادهها از طریق روش آماری رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که بین تمایزیافتگی و صمیمیت جنسی با فرسودگی زناشویی رابطه معناداری وجود دارد (612/0 =r ،001/0>P). نتیجه رگرسیون چند متغیری بیانگر آن است که تمایزیافتگی و صمیمیت جنسی 4/37% از واریانس فرسودگی زناشویی را تبیین مینمایند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج جداول رگرسیون، متغیرهای تمایزیافتگی و صمیمیت جنسی توانایی پیش بینی کنندگی فرسودگی زناشویی را دارند.
Gohari S, Zahrakar K, Mohammad Nazari A. Prediction of marital burnout based on differentiation and sexual intimacy in nurses. IJNR 2015; 10 (2) :72-80 URL: http://ijnr.ir/article-1-1528-fa.html
گوهری شیوا، زهراکار کیانوش، محمد نظری علی. پیش بینی فرسودگی زناشویی بر اساس تمایز یافتگی و صمیمیت جنسی در پرستاران. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1394; 10 (2) :72-80