دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران ، ma.rahiminasab@gmail.com
چکیده: (7675 مشاهده)
مقدمه: در سالهای اخیر منابع استرسزا و محیطهای نامساعد رو به افزایش است. با توجه به شغل پر استرس پرستاری و مطالعات صورت گرفته در رابطه با عوامل حمایتی در این حرفه، هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین تفکر منطقی، خوشبینی و تابآوری با بهزیستی روانشناختی در پرستاران بیمارستانهای شهر کرمانشاه است.
روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است که در سال 1394 انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران زن در بیمارستانهای شهر کرمانشاه بود، 210 نفر به روش تصادفی خوشهای چند مرحلهای انتخاب شدند. نمونهها به وسیله پرسشنامههای تفکر منطقی Kember، مقیاس خوشبینی ASQ، تابآوری CD-RIS و نسخه کوتاه مقیاس بهزیستی روانشناختی RSPWB، مورد آزمون قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد بین تفکر منطقی و بهزیستی روانشناختی رابطه مثبت، بین بهزیستی روانشناختی و تابآوری رابطه مثبت و بین خوشبینی با بهزیستی روانشناختی و مؤلفههای آن رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد (01/0 > P). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد متغیرهای تابآوری و خوشبینی پیشبینی کنندههای مناسبی برای متغیر بهزیستی روانشناختی بودند و این دو متغیر با هم 7/29 درصد از تغییرات بهزیستی روانشناختی را تبیین میکنند (01/0 > P).
نتیجه گیری: بهزیستی روانشناختی متأثر از عوامل شخصیتی از جمله تابآوری و خوشبینی فرد میباشد، از طرفی مؤلفهای مهم در سلامت حرفهای آنان است و برای مراقبت مؤثر از بیماران ضروری است و از آنجا که مهمترین جنبه آموزش پرستاری آموزش عملی است و یادگیری پایدارتری را به دنبال دارد لذا ضرورت رشد و توسعه تفکر منطقی، تابآوری و خوشبینی به عنوان عوامل مؤثر بر بهزیستی روانشناختی در آموزش پرستاری به خصوص در آموزش عملی بیشتر محسوس است.
Hoseini Z S, Habibmazaheri N, Rahiminasab M. The Relationships of Rational Thinking, Optimism, Persistence and Psychological Wellbeing in Nurses of Kermanshah Hospitals. IJNR 2016; 11 (4) :49-56 URL: http://ijnr.ir/article-1-1808-fa.html
حسینی زینب السادات، حبیب مظاهری نسترن، رحیمی نسب مصیب. ارتباط بین تفکر منطقی، خوشبینی و تابآوری با بهزیستی روانشناختی در پرستاران بیمارستانهای شهر کرمانشاه. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1395; 11 (4) :49-56