[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
انجمن علمی پرستاری ایران::
مشاوران تحقیق کیفی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
:: نحوه ثبت نام
:: راهنمای نگارش
:: درباره نشریه
:: مجله پژوهش پرستاری
نمایه پرستاری
AWT IMAGE
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
روان پرستاری
AWT IMAGE
سامانه جامع رسانه ها
:: جلد 12، شماره 4 - ( مهر و آبان 1396 ) ::
جلد 12 شماره 4 صفحات 81-76 برگشت به فهرست نسخه ها
طراحی نظام مدیریت دانش سازمان‌های بزرگ سلامت محور
علی‌محمد احمدوند ، مسعود موحدی ، سید ضیاءالدین قاضی‌زاده فرد ، ستار محمدپور*
دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران ، Mohammadpour_sattar@yahoo.com
چکیده:   (4732 مشاهده)
مقدمه: دانش منبع ارزشمند و راهبردی و نیز مهم‌ترین متغیر رشد همه‌جانبه سازمان‌ها و بنگاه‌های سلامت محور محسوب می‌شود. امروزه، سازمان‌ها فقط به سرمایه و نیروی انسانی محدود نمی‌شوند. درنتیجه سازمان‌ها برای بهبود و حفظ قدرت رقابتی خود به عرصه مدیریت دانش گام نهاده‌اند. این رقابت در سازمان‌های سلامت محور و مرتبط با سیستم‌های بهداشت و سلامت جامعه نیز وجود دارد. در سازمان‌ها و سیستم‌های سلامت محور یک فاصله بین مدیریت دانش و عملکرد آنها وجود دارد که می‌بایست بوسیله یک مدل این فاصله برداشته شود. این پژوهش با هدف طراحی مدلی که بتواند با تعیین سطوح و لایه‌های مختلف مدیریت دانش نظام ارتباطی، نقش و کارکردهای تعاملی این لایه‌ها در دستیابی سازمان به اهداف خود شامل اشتراک گذاری و بکارگیری دانش انجام شد.
روش کار: این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی است اما ازلحاظ روش تحقیق از نوع توصیفی/ پیمایشی و ازلحاظ روش گردآوری داده‌ها از نوع کمی می‌باشد، برای گردآوری داده‌ها از روش نمونه‌گیری گروهی استفاده گردیده است و حجم نمونه جامعه آماری موردنظر برابر با 70 نفر برآورد شده است، در این پژوهش با بررسی گسترده مبانی نظری، عوامل اولیه مؤثر در مدل تنظیم گردید، و پس از ارائه پرسشنامه اولیه تحقیق و دریافت نظرات خبرگان و اصلاح و تعدیل عوامل مدل مفهومی تحقیق طراحی گردید که در آن دو عامل و چندین مؤلفه شناسایی و تبیین گردیدند، پس از روشن شدن عوامل، مؤلفه‌ها و شاخص‌های نظام مدیریت دانش در سازمان‌های بزرگ، به روش ضریب معناداری و ضرایب استاندارد بار عاملی با استفاده از نرم‌افزار Smart PLS اقدام به تأیید فرضیه‌های تحقیق شده است و سپس مدل نهایی نظام مدیریت دانش طراحی گردید.
یافته‌ها: اولین قسمت شامل بررسی ضرایب معناداری Z (مقادیر t-values) مربوط به هر یک از فرضیه‌ها بود. خروجی مدل نشان داد که ضریب معناداری 14 مسیر میان مؤلفه‌های تعیین‌شده در مدل مفهومی تحقیق معنی‌دار  هستند. خروجی ضریب استانداردشده مسیر میان مؤلفه‌ها و عوامل بیانگر این مطلب است مؤلفه سیاست‌گذاری به میزان 92% از تغییرات عامل سطوح سازمانی را به‌طور مستقیم تعیین می‌کند.
نتیجه گیری: مدل ارائه‌شده در نظام مدیریت دانش سازمان‌های بزرگ نظیر سازمان‌های سلامت محور، مدلی ساده و درعین‌حال قابل پیاده­سازی  است که از آن میتوان بعنوان یک پل در مدیریت دانش و عوامل سازمانی استفاده کرد.

 
واژه‌های کلیدی: مدیریت دانش، نظام مدیریت دانش، فرایندهای مدیریت دانش، سازمان‌های سلامت محور
متن کامل [PDF 653 kb]   (1619 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقات کیفی | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1396/3/6 | پذیرش: 1396/7/11 | انتشار: 1396/7/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadvand A, Movahedi M, Ghazizadehfard S Z, Mohammad Pour S. Designing Knowledge Management Systems of Health-Oriented Organizations. IJNR 2017; 12 (4) :76-81
URL: http://ijnr.ir/article-1-1962-fa.html

احمدوند علی‌محمد، موحدی مسعود، قاضی‌زاده فرد سید ضیاءالدین، محمدپور ستار. طراحی نظام مدیریت دانش سازمان‌های بزرگ سلامت محور. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1396; 12 (4) :76-81

URL: http://ijnr.ir/article-1-1962-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 12، شماره 4 - ( مهر و آبان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4660