دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، ttaghavi@sina.tums.ac.ir
چکیده: (6644 مشاهده)
مقدمه: کمبود پرستاری یکی از چالشهای حال حاضر حوزه پرستاری است که همچنان رو به گسترش است و یکی از مسائلی که با خود به همراه داشته است مشکلات اخلاقی است. هدف از این مطالعه مروری بر چالشهای اخلاقی پیش روی جوامع مختلف به واسطه کمبود پرستاران است.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع مرور روایتی است که در طی سه مرحله جستجوی متون، ارزیابی دادهها و تحلیل آنها در سال 1396 انجام گردید. پایگاههای اطلاعاتی EMBASE, Ovid, PubMed, Medline, CINAHL با استفاده از کلید واژههای nursing shortage, workforce shortage, health care staff shortage و ethics, ethical, ethic, Moral و ترکیب آنها و در منابع فارسی با استفاده از کلید واژههای کمبود نیروی پرستاری و کمبود نیروی خدمات سلامت و چالشهای اخلاقی در پایگاههای SID, Magiran و IranMedex جستجو شدند و مقالات براساس معیارهای ورود ارزیابی و انتخاب شدند.
یافتهها: از 562 عنوان حاصل 6 مقاله انگلیسی انتخاب و وارد مطالعه شد. در این مطالعات به چالشهای مختلفی اشاره شده است. از جمله مهمترین چالشها میتوان به چالشهایی که در نتیجه مهاجرت پرستاران از کشورهای در حال توسعه به کشورهای توسعه یافته اتفاق می افتد، چالشهای اخلاقی در زمینه کاهش کیفیت خدمات پرستاری، چالشهای اخلاقی مربوط به اشتباهات دارویی و چالشهایی که در نتیجه کمبود پرستاران و بالطبع فشار کاری برای خود پرستاران اتفاق می افتد، میتوان اشاره کرد.
نتیجه گیری: کمبود نیروی پرستاری از چالشهای مهم پرستاری در صده اخیر است که اکثر جوامع با آن مواجهه هستند. کشور ایران نیز به صورت گستردهای با این معضل مواجه است. کمبود پرستاری مشکلات زیادی را با خود به همراه دارد که موارد اخلاقی یکی از آنها و شاید مهمترین آن باشد زیرا مشکلات زیادی را متوجه پرستاران کرده است مشکلاتی نظیر فرسودگی شغلی، عدم رضایت شغلی، ترک کار که در یک سیکل معیوب سبب کمبود بیشتر نیروی کار میشود، استرس، خستگی عاطفی. لذا جمع آوری و دسته بندی مشکلاتی که کمبود نیروی پرستاری با خود به همراه دارد به نظر لازم و ضروری میرسد. تا تصمیم عاجلی در جهت مرتفع کردن این معضل برداشت.