دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، nikbakht@sina.tums.ac.ir
چکیده: (4516 مشاهده)
مقدمه: بیماری نارسایی مزمن کلیه یک بیماری غیر قابل برگشت و پیشرونده کلیه در جهان و نیز ایران میباشد و همودیالیز که بعنوان شایعترین درمان محافظتی در این بیماران میباشد تأثیر بسزائی در زندگی بیمار خواهد داشت که شناخت احساسات و انتظارات آنان نقش مهمی در هدایت کادر درمانی درجهت مراقبت و حمایت موثرتر و رفع محدودیتهای این بیماران خواهد داشت. به همین دلیل این پژوهش باهدف درک و توصیف مفهوم کیفیت زندگی در بیماران همودیالیزی انجام شد. این پژوهش، باهدف درک و توصیف تجارب مفهوم کیفیت زندگی در بیماران همودیالیزی انجام شد.
روش کار: برای انجام این مطالعه از یکی از روشهای تحقیق کیفی تحت عنوان پدیدارشناسی توصیفی کلایزی مورداستفاده قرارگرفته است. روش جمعآوری اطلاعات در این مطالعه، مصاحبه نیمه سازمانیافته با 10 بیمارهمودیالیز ی از بیمارستان شریعتی و امام خمینی تهران، بود. مصاحبهها بر این سؤال محوری بود که مفهوم کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی چیست.
یافتهها: مفاهیم اصلی استخراج شده از تجارب شرکت کنندگان در پژوهش اینچنین بود: دیالیز: جزء مهم زندگی، تنشهای زندگی دیالیزی، حمایت طلبی و سازگاری بود.
نتیجه گیری: با در نظر گرفتن نتایج به دست آمده از این پژوهش مبنی بر وضعیت نامطلوب تنظیم هیجان و منبع کنترل سلامت کودکان مبتلا به آسم در مقایسه با کودکان بهنجار، پیشنهاد میشود از نتایج پژوهش حاضر در طراحی برنامههای درمانی و آموزشی کودکان مبتلا به آسم استفاده شود.
Nikbakht A, pashaei sabet F, Alireza Bastami A B, bastami M. Quality of Life in Hemodialysis Patients: a Phenomenological Study. IJNR 2019; 13 (5) :38-44 URL: http://ijnr.ir/article-1-2073-fa.html
نیکبخت نصرآبادی علیرضا، پاشایی ثابت فاطمه، بستامی علیرضا، بستامی معصومه. کیفیت زندگی در بیماران همودیالیزی: یک مطالعه پدیدار شناسی. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1397; 13 (5) :38-44