[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
انجمن علمی پرستاری ایران::
مشاوران تحقیق کیفی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
:: نحوه ثبت نام
:: راهنمای نگارش
:: درباره نشریه
:: مجله پژوهش پرستاری
نمایه پرستاری
AWT IMAGE
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
روان پرستاری
AWT IMAGE
سامانه جامع رسانه ها
:: جلد 2، شماره 7 و 6-7 - ( پاییز و زمستان 1386 1386 ) ::
جلد 2 شماره 7 و 6-7 صفحات 64-55 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین مشخصات فردی و نوع رژیم غذایی مصرفی و بروز کیست‌های تخمدانی غیر سرطانی
رحیم احمدی*، اسماعیل برازنده اصل
چکیده:   (17436 مشاهده)
مقدمه: کیست‌های تخمدانی غیر سرطانی، شایع‌ترین کیست‌هایی هستند که در زنان، بروز می‌نمایند. هدف اصلی این پژوهش، بررسی شایع‌ترین عوامل مؤثر در پیدایش کیست‌های تخمدانی غیر سرطانی در نواحی مختلف استان همدان، بوده است. روش کار: این تحقیق، به صورت گذشته‌نگر، ابتدا به بررسی 430 پرونده پزشکی افرادی که طی سال‌های 85-1380 در استان همدان مبتلا به کیست‌های تخمدانی غیر سرطانی بوده‌اند، پرداخته و آنگاه با حذف پرونده‌های ناقص، نتایج حاصل از بررسی 384 نمونه مبتلا با استفاده از آزمون‌های تی تست و مربع کای، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافته‌ها: فراوانی فنوتیپ گروه‌های خونی ABO در مبتلایان به کیست‌های تخمدانی در مقایسه با جمعیت نرمال، تفاوت معناداری نداشت. میانگین سن در مبتلایان به کیست‌های تخمدانی فولیکولی، جسم زرد و درمویید به ترتیب برابر 94/31، 34/31 و 5/32 سال بود. تاریخچه خانوادگی ابتلا به کیست تخمدانی در 3/30% از مبتلایان و تاریخچه تنش‌های روانی و رخدادهای آزار دهنده در 2/61% از مبتلایان، مشاهده گردید. میانگین مصرف گروه غذایی گوشت‌ها و گروه غذایی غلات در افراد مبتلا، نسبت به میانگین استاندارد حداقل مصرف مورد نیاز، کمتر بود (05/0p<). نتیجه‌گیری: بروز کیست‌های تخمدانی عمدتاً در سن تولیدمثلی شایع بوده، زمینه‌های ژنتیکی و تاریخچه خانوادگی، بیماری‌های زمینه‌ای به ویژه اختلالات تیرویید و به طور خاص تنش‌های روانی از مهم‌ترین علل پیدایش کیست‌های تخمدانی در مبتلایان بوده است. از سویی، مصرف کم غلات و گوشت نیز احتمالاً در پیدایش کیست‌های تخمدانی مؤثر بوده است.
متن کامل [PDF 199 kb]   (40 دریافت)    
نوع مطالعه: آموزش پرستاری | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1388/3/28 | انتشار: 1386/11/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Relationship between Individual Characteristics, Diet, and the Occurrence of Non-Cancerous Ovarian Cysts. IJNR 2008; 2 (7 and 6-7) :55-64
URL: http://ijnr.ir/article-1-239-fa.html

احمدی رحیم، برازنده اصل اسماعیل. بررسی ارتباط بین مشخصات فردی و نوع رژیم غذایی مصرفی و بروز کیست‌های تخمدانی غیر سرطانی. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1386; 2 (7 و 6-7) :55-64

URL: http://ijnr.ir/article-1-239-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 2، شماره 7 و 6-7 - ( پاییز و زمستان 1386 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4710