دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، dr.kian_nourozi@yahoo.com
چکیده: (3033 مشاهده)
مقدمه: امروزه سالمندی و مسائل مرتبط با آن از اهمیت خاصی برخوردار است و برای رسیدن به سالمندی فعال باید به تمام ابعاد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی زندگی این قشر توجه داشت. یکی از مولفه هایی که در سنین پیری و حتی قبل از آن بر سلامت جسمانی، روانی و همچنین کیفیت زندگی افراد تاثیر میگذارد اضطراب نسبت به سالمندی است. هدف از این مطالعه مقایسه میزان شیوع اضطراب نسبت به سالمندی و بررسی عوامل موثر بر آن در میان دانشجویان دانشگاه های منتخب شهر یزد در سال1399 می باشد. روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی مقطعی بر روی 210 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد و دانشگاه یزد به روش نمونه گیری طبقه بندی با حجم مساوی در سال 1399 صورت گرفت. در این پژوهش داده ها از طریق پرسشنامه دو قسمتی شامل پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب نسبت به سالمندیAAS))لاشر و فالکندرجمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری توصیفی(میانگین و انحراف معیار)و تحلیلی( پیرسون، کای اسکویر و رگرسیون چند متغیره) توسط نرم افزار آماری کامپیوتری SPSS نسخه 24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: یافته ها نشان می دهد، میانگین اضطراب نسبت به سالمندی در بین دانشجویان علوم پزشکی در رشته ی پزشکی به طور کلی 02/13±51/67، در رشته ی پرستاری 8/9±9/60 و در رشته ی بهداشت 86/9±33/47 است. همچنین میزان اضطراب نسبت به سالمندی در رشته ی برق 46/9±8/63، در رشته ی مکانیک56/10±18/66 ، در رشته ی مدیریت06/9±45/62 و در رشته ی حقوق 43/12±5/63 بدست آمد.با مقایسه ی دو گروه می توان نتایج حاصل از مقدار اضطراب نسبت به سالمندی را چنین تحلیل کرد که میزان این نوع اضطراب در بین گروه غیر علوم پزشکی با میانگین کلی 42/10±91/64 ،بیشتر از گروه علوم پزشکی با میانگین کلی 68/11±80/62بود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاکی از این است که میزان اضطراب نسبت به سالمندی در میان دانشجویان رشته های غیر مرتبط با علوم پزشکی بیشتر است. شناسایی، تعدیل و کنترل عوامل موثر بر اضطراب نسبت به سالمندی و هم چنین ارائه راهکارهای مقابله با آن می تواند در ساختن جامعه سالمندی سالم و پویا و افزایش امید به زندگی در میان بزرگسالان جوان کمک کننده باشد.
Nourozi Tabrizi K, mortezanasab M, Mohammadi-Shahboulaghi F, Shokati Ahmad Abad M, Noroozi M. Comparison of the prevalence of Ageing anxiety and the factors affecting it among students of selected universities in Yazd in 2020. , IJNR. 2021; 16 (3) :74-83 URL: http://ijnr.ir/article-1-2459-fa.html
نوروزی تبریزی کیان، مرتضی نسب مائده، محمدی شاهبلاغی فرحناز، شوکتی احمد آباد مصطفی، نوروزی مهدی. مقایسه میزان شیوع اضطراب نسبت به سالمندی و بررسی عوامل موثر بر آن در میان دانشجویان دانشگاه های منتخب شهر یزد در سال1399. , نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1400; 16 (3) :74-83