[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
انجمن علمی پرستاری ایران::
مشاوران تحقیق کیفی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
:: نحوه ثبت نام
:: راهنمای نگارش
:: درباره نشریه
:: مجله پژوهش پرستاری
نمایه پرستاری
AWT IMAGE
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
روان پرستاری
AWT IMAGE
سامانه جامع رسانه ها
:: جلد 17، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1401 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 73-58 برگشت به فهرست نسخه ها
تمایل به دریافت واکسن کووید-19 و عوامل مرتبط با آن: یک مطالعه مروری یکپارچه
نسرین ولی عینی ، حسین پورچراغی ، شهزاد پاشایی پور*
دانشگاه علوم پزشکی تهران ، sh-pashaeipour@tums.ac.ir
چکیده:   (1074 مشاهده)
مقدمه: واکسیناسیون بیماری کووید-19  به عنوان یک رویکرد حیاتی در پیشگیری از این بیماری تلقی می شود. در راستای کنترل این بیماری، علاوه بر اثر‌بخشی و ایمنی واکسن، پذیرش واکسن بین عموم مردم و مراقبان سلامت نیز نقش مهمی ایفا میکند. هدف این مطالعه شناسایی تمایل به دریافت واکسن کووید-19 و عوامل مرتبط با آن می‌باشد.
روش:  با بررسی بانک های اطلاعاتیSID ، IranDoc ، Google scholar ، PubMed ، Medline ،Scopus ، Cochrane Library، Science Direct، Web of science و  کلید واژه‌های "واکسیناسیون/واکسن"، " کووید-19"، "کرونا/بیماری کرونا"، "تردید در واکسیناسیون" و "پذیرش واکسیناسیون" ؛ تمامی مقالات هم راستا با هدف مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند جستجوی الکترونیکی درمحدوده زمانی 2019- 2021 انجام گردید. از 64 مطالعه ای که مورد بررسی و غربالگری قرار گرفت، تعداد 19 مطالعه بر اساس معیارهای ورود و خروج جهت استخراج داده ها ارزیابی و تحلیل شد.
یافته ها: در بین 19 مقاله مورد بررسی مشخص گردید؛ سطح تمایل برای دریافت واکسن کووید-19 ناکافی بوده و فاکتور‌های مختلفی در این زمینه موثرند. عوامل مرتبط با پذیرش واکسیناسیون در جامعه شامل عوامل فردی (سن، جنس، تاهل، نژاد، بیمه، تحصیلات، شغل، درآمد، داشتن فرزند، سابقه واکسیناسیون)، عوامل مرتبط با بیماری (اضطراب، تمایل به محافظت از دیگران با واکسینه شدن خود، تماس با بیماران مبتلا به کووید-19، سابقه ی تست کووید-19، باور کلی درمورد واکسیناسیون، باور نسبت به کرونا و واکسن آن، تصور افراد از جدی بودن بیماری، به روز بودن درمورد واکسن ها)، عوامل اجتماعی (ایدئولوژی سیاسی و اعتماد به ساختارهای سیستم درمانی) و عوامل مرتبط با نظام سلامت (آْگاهی ناکافی در رابطه با واکسیناسیون) می باشد.
نتیجه گیری: در راستای ارتقای سطح پذیرش واکسیناسیون، عوامل بسیار متنوعی وجود داشته که با برنامه ریزی و بهره گیری از نتایج این مطالعه میتوان این زمینه را فراهم نمود. از جمله این موارد؛ استفاده از پتانسیل رسانه‌های اجتماعی، در اختیار گذاشتن اطلاعات شفاف، تسهیل دسترسی به واکسیناسیون، تلاش برای رفع نگرانی‌ و پاسخگویی به سوالات و ابهامات در این زمینه توسط کارکنان بهداشتی و سیاست‌گذاران نظام سلامت را، می توان از راهکارهایی برشمرد که زمینه‌ ترغیب عموم مردم را به واکسیناسیون کووید-19 فراهم می نماید.
 
واژه‌های کلیدی: واکسیناسیون، کووید-19، پذیرش واکسیناسیون
متن کامل [PDF 330 kb]   (374 دریافت)    
نوع مطالعه: پرستاری بهداشت جامعه | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1401/3/21 | پذیرش: 1401/3/22 | انتشار: 1401/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Valieiny N, Poorcheraghi H, Pashaeypoor S. Tendency to receive Covid-19 vaccine and its associated factors: An integrated review study. IJNR 2022; 17 (2) :58-73
URL: http://ijnr.ir/article-1-2687-fa.html

ولی عینی نسرین، پورچراغی حسین، پاشایی پور شهزاد. تمایل به دریافت واکسن کووید-19 و عوامل مرتبط با آن: یک مطالعه مروری یکپارچه. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1401; 17 (2) :58-73

URL: http://ijnr.ir/article-1-2687-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645