[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
انجمن علمی پرستاری ایران::
مشاوران تحقیق کیفی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
:: نحوه ثبت نام
:: راهنمای نگارش
:: درباره نشریه
:: مجله پژوهش پرستاری
نمایه پرستاری
AWT IMAGE
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
روان پرستاری
AWT IMAGE
سامانه جامع رسانه ها
:: جلد 1، شماره 2 - ( پاییز 1385 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
شیوع افسردگی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر رفسنجان
مریم هادوی* ، صغری علی دلاکی ، محبوبه هلاگویی
چکیده:   (28389 مشاهده)
شیوع افسردگی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر رفسنجان مریم هادوی ، صغری علی دلاکی ، محبوبه هلاکویی چکیده مقدمه: افسردگی از شایعترین اختلالات روانی در بزرگسالان است. این بیماری غالباً با اختلال در کار، ناتوانی در فعالیت و پایین بودن بازده کاری همراه است و هزینه‏های بالایی را بر جوامع تحمیل می‏کند. تقریباً نیمی از جمعیت هر جامعه را زنان تشکیل می دهند. شیوع افسردگی در زنان بیشتر از مردان است. هدف این مطالعه تعیین شیوع افسردگی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی _ درمانی شهر رفسنجان بوده است تا بدین وسیله بتوان زنان در معرض خطر را تشخیص داده و با حمایت و افزایش آگاهی آنان، سلامت جامعه را بهبود بخشید. مواد و روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بوده است. جمعیت مورد مطالعه را زنانی تشکیل می دادند که در سه ماهه سوم سال 1382 به مراکز بهداشت شهر رفسنجان مراجعه کردند. مجموع مراجعه کنندگان 350 نفر بودند. اطلاعات مورد نیاز توسط پرسشنامه جمع‏آوری شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل گردید. یافته‏ها: در جمعیت مورد مطالعه شیوع افسردگی خفیف 18 درصد‏، افسردگی متوسط1/19 درصد و افسردگی شدید 3/4 درصد بود. میزان افسردگی شدید در گروه سنی زیر30 سال، 30 تا 40 سال و بیشتر از 40 سال به ترتیب 3/2، 9/4 و 9/6 درصد بود. افسردگی شدید در زنانی که تحصیلات دانشگاهی داشتند، وجود نداشت (034/0=p). افسردگی در شاغلین 5/35 و در خانه‏دارها 7/42 درصد بود (012/0=p). 6/70 درصد از کسانی که در مرحله افسردگی شدید قرار داشتند، وجود سابقه افسردگی در خانواده را ذکر کردند (000/0=p). ارتباط معنی‏داری بین سن، وضعیت تأهل، شغل همسر و میزان درآمد خانواده با شیوع افسردگی وجود نداشت. بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد شیوع افسردگی در زنان خانه‏دار، سنین بالای 40 سال، مجردها و زنانی که همسرشان درآمد ثابت نداشته است، بیشتر بوده است از این رو به نظر می‏رسد که تأمین بهداشت روانی زنان به حمایت و اطلاع رسانی بیشتر نیاز دارد. واژه‏های کلیدی: زنان، شیوع افسردگی، مراکز بهداشتی درمانی
واژه‌های کلیدی: زنان، شیوع افسردگی، مراکز بهداشتی درمانی
متن کامل [PDF 130 kb]   (38 دریافت)    
نوع مطالعه: روانپرستاری و پرستاری بهداشت روانی | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1386/6/30 | انتشار: 1385/8/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadavi M, Ali Dallaki S, Holagooee M. Prevalence of depression in women referring to RAFSANJAN city health centers. IJNR 2006; 1 (2)
URL: http://ijnr.ir/article-1-32-fa.html

هادوی مریم، علی دلاکی صغری، هلاگویی محبوبه. شیوع افسردگی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر رفسنجان. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1385; 1 (2)

URL: http://ijnr.ir/article-1-32-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 1، شماره 2 - ( پاییز 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4660