[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
انجمن علمی پرستاری ایران::
مشاوران تحقیق کیفی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
:: نحوه ثبت نام
:: راهنمای نگارش
:: درباره نشریه
:: مجله پژوهش پرستاری
نمایه پرستاری
AWT IMAGE
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
روان پرستاری
AWT IMAGE
سامانه جامع رسانه ها
:: جلد 5، شماره 19 - ( زمستان 1389 ) ::
جلد 5 شماره 19 صفحات 51-45 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر ساکارز خوراکی بر شدت درد ناشی از خون‌گیری از پاشنه پا نوزادان ترم
حمیرا خدام ، زهرا سبزی*
دانشکده پرستاری گرگان ، zsgorgan@yahoo.com
چکیده:   (21989 مشاهده)
بررسی تأثیر ساکارز خوراکی بر شدت درد ناشی از خون‌گیری از پاشنه پا نوزادان ترم چکیده مقدمه: درک درد از هفته 28 جنینی شروع شده و اثرات سویی بر تکامل نوزادان دارد. بنابراین استفاده از روش‌های تسکینی مناسب هنگام اجرای پروسیجرهای دردناک در بخش نوزادان، ضروری است. هدف از این مطالعه تعیین اثربخشی ساکارز خوراکی بر شدت درد ناشی از خون‌گیری از پاشنه پای نوزادان ترم می‌باشد. روش: در کارآزمایی بالینی حاضر 120 نوزاد ترم بستری در مرکز آموزشی درمانی کودکان شهر گرگان که تحت خون‌گیری از پاشنه پا قرار داشتند به صورت تصادفی در سه گروه مداخله، دارونما و شاهد قرار داده شدند. 2 دقیقه قبل از خون‌گیری به نوزادان گروه مداخله و دارونما، بااستفاده از سرنگ، به ترتیب 2 میلی‌لیتر محلول ساکارز 25% یا 2 آب استریل خورانده شد. 2دقیقه قبل تا 3 دقیقه پس از خون‌گیری تعداد ضربانات قلب و درصد اشباع اکسیژنی خون شریانی نوزادان اندازه‌گیری و ثبت شد. تمام خون‌گیری‌ها توسط پرستاری ماهر و بی‌اطلاع از نحوه جاگذاری نوزادان در گروه‌ها انجام شد. در تمام طول فرایند از صورت نوزادان فیلم‌برداری شد. فیلم‌ها توسط دو ارزیاب مستقل و بی‌اطلاع از هدف پژوهش مشاهده و شدت درد با استفاده از ابزار CRIES تعیین شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس یک طرفه، بون‌فرنی و کروسکال‌والیس تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: طبق نتایج، قبل از خون‌گیری اختلاف معناداری در جنس، میانه مدت بستری، وزن، سن، تعداد ضربانات قلب و درصد اشباع اکسیژنی خون شریانی نوزادان وجود نداشت. در حالی که بعد از خون‌گیری به جز مدت گریه، سایر پارامترهای بیانگر درد یعنی شدت درد، تعداد ضربانات قلب و درصد اشباع اکسیژنی خون شریانی در دو گروه مداخله و شاهد از تفاوت آماری معناداری برخوردار بودند (05/0p<). نتیجه‌گیری: با توجه به یافته می‌توان استفاده از ساکارز 25% را به عنوان یک محلول کاهش‌دهنده درد قبل از خون‌گیری از پاشنه پای نوزادان ترم سالم توصیه نمود. کلید واژه‌ها: ساکارز 25%، خون‌گیری از پاشنه پا، نوزادان ترم، درد
واژه‌های کلیدی: ساکارز 25%، خون‌گیری از پاشنه پا، نوزادان ترم، درد
متن کامل [PDF 165 kb]   (52 دریافت)    
نوع مطالعه: آموزش پرستاری | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1390/2/12 | انتشار: 1389/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khoddam H, sabzi Z. Effectiveness of oral sucrose on pain severity in term newborn undergoing heel prick. IJNR 2011; 5 (19) :45-51
URL: http://ijnr.ir/article-1-780-fa.html

خدام حمیرا، سبزی زهرا. بررسی تأثیر ساکارز خوراکی بر شدت درد ناشی از خون‌گیری از پاشنه پا نوزادان ترم. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1389; 5 (19) :45-51

URL: http://ijnr.ir/article-1-780-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 5، شماره 19 - ( زمستان 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645