[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
انجمن علمی پرستاری ایران::
مشاوران تحقیق کیفی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
:: نحوه ثبت نام
:: راهنمای نگارش
:: درباره نشریه
:: مجله پژوهش پرستاری
نمایه پرستاری
AWT IMAGE
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
روان پرستاری
AWT IMAGE
سامانه جامع رسانه ها
:: جلد 13، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1397 ) ::
جلد 13 شماره 6 صفحات 30-23 برگشت به فهرست نسخه ها
سنجش وضعیت آگاهی و رفتارهای پیشگیری از پوکی استخوان در میانسالان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشت شهر کرمانشاه:کاربردی از الگوی رفتار برنامه ریزی شده
نسیم پاک یار ، شهزاد پاشایی پور ، سریه پورتقی* ، انوشیروان کاظم نژاد
دانشگاه علوم پزشکی تهران ، s-poortaghi@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (4527 مشاهده)
مقدمه: امروزه با بالا رفتن امید به زندگی و افزایش جمعیت میانسالی و سالمندی ، شاهدگسترش  قابل توجه بیماری های مزمن در تمامی کشورها بخصوص کشورهای درحال توسعه هستیم که یکی از این بیماری های مزمن بسیار تأثیرگذار بر زندگی افراد یک جامعه پوکی استخوان است. که تنها با انجام رفتارهای پیشگیری و تشخیص زود رس می توان از عوارض آن جلوگیری کرد.این پژوهش با هدف سنجش وضعیت آگاهی و رفتارهای پیشگیری از پوکی استخوان  در میانسالان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشت شهر کرمانشاه با استفاده از الگوی رفتار برنامه ریزی شده صورت پذیرفت.
روش:مطالعه حاضر توصیفی و به عنوان پیش زمینه یک مطالعه مداخله ای بوده است که به روش نمونه گیری در دسترس بر روی 100 نفر از میانسالان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کرمانشاه در سال 1396 انجام شده است. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه پژوهشگر ساخته است که از  چهار بخش اصلی (سوالات دموگرافیک،آگاهی،رفتارهای پیشگیری از پوکی استخوان و سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده )تشکیل شده  است. داده ها با استفاده از این ابزار  جمع آوری شده و با استفاده از آزمون های آماری و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها:در این مطالعه 100 نفر از میانسالان در گروه سنی 30 تا 59 سال  با میانگین سنی 11/8 ± 4/39 مورد بررسی قرار گرفتند. بطور کلی 54%  افراد شرکت کننده  مرد  و 46% زن بودند و بین رفتارهای پیشگیری از پوکی استخوان با سازه های،هنجارهای ذهنی(22/0,r=02/0 P=)، کنترل رفتاری درک شده (4/0,r=001/0> P)، قصد رفتاری(27/0,r=006/0 P=) ارتباط آماری معنی داری وجود داشت.
نتیجه گیری:با توجه به نتایج این مطالعه که نشان داد افراد علی رغم داشتن آگاهی ونگرش مناسب رفتار و عملکرد مناسبی  نسبت به رفتارهای پیشگیری از پوکی استخوان نداشتند که این مساله نیاز به بررسی عوامل موثر دارد.
واژه‌های کلیدی: پوکی استخوان، مدل رفتار برنامه ریزی شده، رفتارهای پیشگیری
متن کامل [PDF 1218 kb]   (1561 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقات کیفی | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1397/11/3 | پذیرش: 1397/11/3 | انتشار: 1397/11/3
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pakyar N, Pashaeypoor S, Poortaghi S, KazemNezhad A. Measuring knowledge and prevention behaviors of osteoporosis among middle-aged patients referring to Kermanshah health centers: Application of planned pattern of behavior. IJNR 2019; 13 (6) :23-30
URL: http://ijnr.ir/article-1-2214-fa.html

پاک یار نسیم، پاشایی پور شهزاد، پورتقی سریه، کاظم نژاد انوشیروان. سنجش وضعیت آگاهی و رفتارهای پیشگیری از پوکی استخوان در میانسالان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشت شهر کرمانشاه:کاربردی از الگوی رفتار برنامه ریزی شده. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1397; 13 (6) :23-30

URL: http://ijnr.ir/article-1-2214-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 13، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645