[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: جلد 18، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1402 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 84-76 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تاثیر برنامه توانمندسازی جنسی مبتنی بر مراقبت پرستاری از راه دور و آموزش حضوری بر خودکارآمدی جنسی زنان مراجعه کننده به مراکز منتخب سلامت جامعه تهران در سال ۱۴۰۰
مطهره مروتی لفمجانی ، شایسته صالحی* ، مهسا السادات موسوی
مرکز تحقیقات سلامت جامعه، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران ، shayestehsalehi@gmail.com
چکیده:   (101 مشاهده)
مقدمه: مراقب پرستاری از راه دور به عنوان زیر مجموعه ای از مراقبت های سلامت از راه دور در نظر گرفته می شود که بر ارائه، مدیریت و هماهنگی مراقبت ها و خدمات با استفاده از فناوری ارتباطات از راه دور در حوزه پرستاری تمرکز دارد و هدف آن، بهبود کیفیت مراقبت است. یکی از موارد کاربرد مراقبت پرستاری از راه دور، آموزش زنان در زمینه توانمندسازی جنسی بر پایه خودکارآمدی جنسی است. توانمندی جنسی و رضایت حاصل از آن، به عنوان یکی از اساسی ترین ابعاد زندگی انسان مطرح است و عملکرد جنسی سالم، نقش مهمی در احساس سلامتی و بالا بردن کیفیت زندگی دارد.
هدف: هدف از این مطالعه، مقایسه خودکارآمدی جنسی زنان، پیش و پس از برنامه توانمندسازی جنسی و همچنین مقایسه تاثیر برنامه توانمندسازی جنسی از راه دور  و حضوری در زنان مراجعه کننده به مرکز بهداشتی و درمانی منطقه ۶ تهران در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ بود.
روش:  این مطالعه نیمه تجربی بر روی ۵۶ زن مراجعه کننده به مرکز بهداشتی و درمانی منطقه ۶ شهر تهران انجام گردید. واحد های پژوهش به طور تصادفی به دو گروه تقسیم و برنامه توانمندسازی به صورت حضوری و از راه دور انجام شد. خودکارآمدی جنسی دو گروه قبل و بعد از اجرای برنامه توانمندسازی، با پرسشنامه خودکارآمدی جنسی سنجیده و مقایسه گردید. پایایی پرسشنامه ی خودکارآمدی جنسی با استفاده از روش اندازه گیری آلفای کرونباخ ۸۶/۰ و برآورد اعتبار پرسشنامه ی خودکارآمدی جنسی در ایران با استفاده از روش اعتبار وابسته به محتوا تایید قرار گرفت.
یافته ها: طبق نتایج آزمون تعقیبی به روش بونفرونی، در گروه آموزش حضوری میانگین امتیاز خودکارآمدی جنسی پس از جلسات توانمندسازی بطور معناداری بیشتر بود (004.0=p). همچنین در گروه آموزش از راه دور نیز میانگین امتیاز خودکارآمدی جنسی در پس آزمون بطور معناداری بیشتر از پیش آزمون بود (014.0=p). طبق آزمون آنالیز کوواریانس، میانگین امتیاز خودکارآمدی جنسی زنان دو گروه آموزش حضوری و آموزش از راه دور تفاوت معناداری نداشت (.5040=p).
بحث و نتیجه گیری: در بررسی نتایج بین دو گروه از نظر میزان اثربخشی دو روش برنامه آموزشی حضوری و از راه دور تفاوت چشم‌گیری مشاهده نشد. لذا با توجه به مشکلات و هزینه داربودن روش آموزش حضوری در مقایسه با آموزش از راه دور، روش از راه دور به عنوان یک روش موثر، ارزان قیمت، ساده وجذاب برای مراجعه کنندگان توصیه ‌شود.
واژه‌های کلیدی: توانمندسازی جنسی، مراقبت پرستاری از راه دور، خود کارآمدی جنسی.
متن کامل [PDF 265 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: پرستاری بهداشت جامعه | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1401/6/18 | پذیرش: 1401/11/18 | انتشار: 1402/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morovvati Lafmajani M, salehi S, mousavi M S. Comparing the effect of sexual empowerment program based on telenursing care and face-to-face training on sexual self-efficacy of women referring to selected community health centers in Tehran 2020. IJNR 2023; 18 (1) :76-84
URL: http://ijnr.ir/article-1-2716-fa.html

مروتی لفمجانی مطهره، صالحی شایسته، موسوی مهسا السادات. مقایسه تاثیر برنامه توانمندسازی جنسی مبتنی بر مراقبت پرستاری از راه دور و آموزش حضوری بر خودکارآمدی جنسی زنان مراجعه کننده به مراکز منتخب سلامت جامعه تهران در سال ۱۴۰۰. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1402; 18 (1) :76-84

URL: http://ijnr.ir/article-1-2716-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4570