[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
انجمن علمی پرستاری ایران::
مشاوران تحقیق کیفی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: تماس با ما
:: نحوه ثبت نام
:: راهنمای نگارش
:: درباره نشریه
:: مجله پژوهش پرستاری
نمایه پرستاری
AWT IMAGE
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
روان پرستاری
AWT IMAGE
سامانه جامع رسانه ها
:: جلد 4، شماره 13 و 12-13 - ( بهار/تابستان 1388 1388 ) ::
جلد 4 شماره 13 و 12-13 صفحات 80-71 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مراحل تغییر رژیم غذایی و نگرش به تغذیه در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری- مامایی فاطمه (س) شیراز
چکیده:   (25545 مشاهده)

مقدمه: تغذیه نقش مهمی را در حفظ سلامتی و جلوگیری از بیماری‌ها ایفا می‌کند. نگرش دانشجویان نسبت غذا می‌تواند نیز نقش اساسی رفتار غذایی آن‌ها دارد. این مطالعه به منظور تعیین مراحل تغییر رژیم غذایی با توجه به متغیرهای دموگرافیکی – اجتماعی (سن، جنس، وضعیت تأهل، سال و رشته تحصیلی، شاخص توده بدنی) و نیز نگرش به تغذیه در دانشجویان پرستاری و مامایی شیراز انجام شد.

 روش: این مطالعه توصیفی بر روی 300 نفر از دانشجویان پرستاری و مامایی سال‌های اول تا چهارم شیراز انجام گردیده است. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه و به روش مصاحبه توسط مصاحبه کنندگانی آموزش دیده صورت گرفته است. پرسشنامه بر اساس مدل تغییر رفتار ترنس تئورتیکی پروچاسکا که دارای 6 حیطه تغییر در رفتارهای تغذیه‌ای مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها با استفاده از برنامه SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: داده‌ها نشان می‌دهد که 3/29% دانشجویان در مرحله پیش اندیشی، 3/50% در مرحله پویا (اندیشیدن، آمادگی و عمل)، 11% در مرحله حفظ و نگهداری و 3/9% در مرحله برگشت قرارداشتند. بیشتر افراد مورد مطالعه با میانگین سنی 5/21 سال در مرحله پویا قرار داشتند. بیشتر آقایان (8/48%) در مرحله پیش‌اندیشی و بیشتر خانم‌ها (6/53%) در مرحله پویا (شامل مراحل اندیشیدن، آمادگی، عمل) قرار داشتند. بیشتر افراد مجرد و نیز متأهل در مرحله پویا قرار گرفته بودند (به ترتیب 8/48%، 1/58%). بیشتر دانشجویان پرستاری و مامایی (به ترتیب: 3/47%، 9/58%) و نیز بیشتر دانشجویان سال‌های اول تا چهارم (به ترتیب 8/47%، 9/55%، 4/49%، 8/47%) در مرحله پویا قرار داشتند. اکثر افراد قرار گرفته در هر سه طبقه‌بندی طبقه‌بندی کم وزن، دارای وزن طبیعی و اضافه وزن در مرحله پویا قرار داشتند (به ترتیب: 9/53%، 6/49%، 8/51%). داده‌های مربوط به نگرش به تغذیه نشان می‌دهد، بیشتر دانشجویان پرستاری و مامایی، نیاز به تغییر در رژیم‌غذایی را در خود احساس می‌کنند (به ترتیب: 51% و 59%). به جنبه‌های تغذیه‌ای مواد خوراکی فکر می‌کنند (به ترتیب: 4/78% و82%) و نسبت به گزینه کسب اطلاعات در مورد تغذیه سالم موافق هستند (به ترتیب: 3/83% و 9/85%).

نتیجه‌گیری: وضعیت دانشجویان پرستاری و مامایی شیراز، از نظر مراحل تغییر رفتارهای رژیم‌غذایی و نیز نگرش به تغذیه مثبت بوده است. به نظر می‌رسد که توجه به آموزش اصول تغذیه و به‌کارگیری آن در روند آموزشی دانشجویان که به منظور مدیریت مسایل بیمار در زمینه تغذیه صورت می‌گیرد عامل مهمی در دستیابی به نتایج فوق‌الذکر باشد. پیشنهاد می‌شود انجام این پژوهش بر روی سایر دانشجویان پرستاری و مامایی و نیز سایر رشته‌های دانشگاهی در سطح وسیع‌تری تکرار گردد.

واژه‌های کلیدی: مدل مراحل تغییر، نگرش به تغذیه، رژیم غذایی
متن کامل [PDF 200 kb]   (81 دریافت)    
نوع مطالعه: پرستاری بهداشت جامعه | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1388/7/13 | انتشار: 1388/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Assessing Stages of dietary change and nutrition attitudes in nursing and midwifery students in Fatemeh Faculty of Nursing and Midwifery in 2006, Shiraz. IJNR 2009; 4 (13 and 12-13) :71-80
URL: http://ijnr.ir/article-1-382-fa.html

بررسی مراحل تغییر رژیم غذایی و نگرش به تغذیه در دانشجویان پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری- مامایی فاطمه (س) شیراز. نشریه پژوهش پرستاری ایران. 1388; 4 (13 و 12-13) :71-80

URL: http://ijnr.ir/article-1-382-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 4، شماره 13 و 12-13 - ( بهار/تابستان 1388 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645